Klachten
Wanneer u klachten over ons heeft dan horen wij dit graag. Wij staan er voor open om uw klacht te bespreken en daarvan te leren.
Klachtenregeling
Stap 1:
Heeft u een klacht over de organisatie van onze praktijk of het optreden van personen, dan is het het verstandigst om in eerste instantie de betrokken medewerker daarop aan te spreken.
Stap 2:
Wilt u dit liever niet of bent u niet tevreden over de uitkomst van dit gesprek, dan kunt u de klacht neerleggen bij dokter Branbergen of dokter Oldenkamp, indien het een assistente of verpleegkundige betreft. Indien u over een van de huisartsen een gesprek wilt hebben, dan kunt u de andere huisarts daarover spreken. Deze zal dan samen met u en de betrokkene trachten een oplossing te vinden.
Stap 3:
Bent u ontevreden over de geboden oplossing of bemiddeling, dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris van SKGE. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling van de klachtenfunctionaris echt niet uit komt, dan kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter een(voormalig) rechter en uit leden namens de patiënten en leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris, tevens jurist. Het oordeel van de geschillencommissie is bindend.
Meer informatie vindt u in de folder in de wachtkamer en op www.skge.nl
Wij raden u tevens aan de klachtenregeling te lezen.